כחלק מהמחויבות לבוקר טוב יותר, תלמה מובילה את מהפכת הפחתת הסוכר בדגני הבוקר. מטרת המהלך היא לאפשר לצרכנים ליהנות מדגני הבוקר האהובים והטעימים של תלמה, רק עם פחות סוכר, ולהקל עליהם בקבלת החלטות תזונתיות מושכלות באמצעות סימון אריזות באופן קל ונוח להבנה.
מהפכת הפחתת הסוכר של תלמה החלה כבר ב-2012, מתוך שאיפה לקבוע סטנדרט חדש בעולם דגני הבוקר. במסגרת המהלך המתמשך, תלמה הפחיתה וממשיכה להפחית סוכר באופן הדרגתי במוצרי הדגנים השונים, וכן להשיק מוצרים חדשים עם כמות נמוכה יחסית של סוכר.
תהליך הפחתת הסוכר נמצא לקראת סיום, כל המוצרים (למעט כריות) יכילו בין אפס לכפית וחצי סוכר למנה (30 גרם) בלבד. בהשוואה ל-2012, כבר היום ניתן ליהנות משוגי, המכיל 34% פחות סוכר, קוקומן כדורים, המכיל 40% פחות סוכר, ברנפלקס, המכיל 14.8% פחות סוכר.
בנוסף לכך, וכחלק מהחזון לייצר שקיפות ולהנגיש את המידע, תלמה מאפשרת לצרכנים לדעת כמה סוכר יש בכל מוצר. זאת באמצעות סימון כמות הסוכר באופן ברור ובולט בחזית כל אריזות דגני הבוקר. הסימון נעשה באמצעות אייקונים של כפיות סוכר, שמאפשרים לצרכנים לעשות את הבחירה המתאימה ביותר עבורם ועבור בני משפחתם.
הסימון מתייחס לסך הסוכרים במנה ולא רק לסוכר המוסף, כשבחזית אריזות דגני הבוקר מסומנים גם רכיבים חיוניים, כגון סיבים תזונתיים ודגנים מלאים.
* מנה = 30 גר’ מנת דגנים, כפית סוכר = 5 גר’