2 מתכונים מפנקים עם גרנולה שאתם חייבים להכין בעצמכם
גרנולה היא כבר מזמן לא רק בסיס לארוחת בוקר, משודרגת ככל שתהיה, ויש לה לא מעט יתרונות. אחד מהם הוא מגוון הדברים הטעימים שאפשר להכין, לאפות (למשל לחם גרנולה משובח) או לבשל עם תערובת הדגנים המופלאה הזו, ועל הדרך ליהנות מכול העושר שיש לה להציע.
לא מאמינים לנו? הנה 2 מתכונים שימושיים ומשמחים במיוחד, שיוכיחו לכם עד כמה קל להפוך מנה בנאלית למפנקת במיוחד, בעזרת גרנולה תלמה:
מתכון גרנולה ועוגת גזר
אם תמיד חלמתם להכין עוגת שכבות מרשימה, כמו אלו שרואים בעיקר בקונדיטוריות מובחרות, יש לנו את המתכון המושלם עבורכם. את ההכנות אפשר לתקתק בחצי שעה, ואחרי כ-60 דקות בתנור תוכלו להתענג עם עוגת גזר וגרנולה עשירה, עסיסית, טעימה ולא שגרתית, המקושטת בטופינג מענג של גרנולה תלמה.
מצרכים לתחתית העוגה:
2.5 כוסות גרנולה תלמה פירות
חצי כוס דבש
מצרכים לעוגת גזר:
2 כוסות קמח לבן (או כוס קמח לבן וכוס קמח מלא)
1 כוס סוכר דמררה
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
1 כפית מלח
1 כפית קינמון טחון
3 כוסות גזר מגורר (כ-8 גזרים בינוניים)
1 כוס שמן קנולה
4 ביצים
מצרכים לקרם קוקוס:
400 גר' (פחית) קרם קוקוס 17% שומן ומעלה (לאחר שצונן במקרר יום שלם לפחות)
80 גר' (שקית) אינסטנט פודינג וניל
חופן גרנולה תלמה פירות לקישוט
אופן ההכנה:
מכינים את הבסיס – מערבבים גרנולה תלמה ודבש, ומהדקים לתחתית קפיצית משומנת (28 ס"מ). מכניסים להקפאה לחצי שעה.
מכינים את העוגה – שמים בקערה את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה, סודה לשתייה, מלח וקינמון טחון, ומערבבים באמצעות מיקסר (אפשר גם עם מטרפה). מוסיפים את הגזר, השמן והביצים, ומערבלים שוב במיקסר עם וו גיטרה, למשך כ-2 דקות, עד להשגת בלילה אחידה.
שופכים את הבלילה לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות, במשך כ-60 דקות. מחדירים קיסם, ואם הוא יוצא יבש עם פירורים לחים – העוגה מוכנה.
מכינים את הציפוי – מצננים את קערת המיקסר והמקצף במקרר לכמה דקות. את החלק הקשה של קרם הקוקוס (השומן שהתקשה בקירור) מעבירים לקערת המיקסר הקרה, ומוסיפים כף אחת מנוזל הקוקוס שנשאר. את יתר הנוזל שומרים בקירור.
מוסיפים אינסטנט פודינג, מערבבים מעט עם כף באופן ידני, על מנת שהאבקה לא תתפזר, ומקציפים במשך כמה דקות עד להשגת קצפת יציבה (רצוי להתחיל במהירות נמוכה ולעלות בהדרגה למקסימום).
לאחר שהעוגה התקררה לגמרי, מצפים את העוגה, מפזרים למעלה גרנולה תלמה לקישוט ומכניסים שוב לקירור.
מתכון גרנולה וארטיק יוגורט
הקיץ כבר לגמרי כאן, ודרך אחת להתמודד עם עומס החום הלא הגיוני הזה היא באמצעות ארטיק. ואם כבר ארטיק, אז למה שלא תכינו אותו בעצמכם ממרכיבים שאתם אוהבים? לשמחתכם, אין פשוט מכך. מילה שלנו, הילדים שלכם יתלהבו מזה אפילו יותר מכם, אז אולי כדאי שתכפילו כמויות מראש.
מצרכים לכ-8 ארטיקים:
1 כוס גרנולה תלמה פירות
2 כפות סילאן
500 גר' יוגורט יווני
אופן ההכנה:
מערבבים גרנולה תלמה וסילאן בקערה.
מניחים את התערובת בתחתית של תבניות ארטיקים, מהדקים היטב ויוצקים את היוגורט מעל.
דופקים את התבניות על השיש, על מנת להוציא את בועות האוויר ולדחוס את היוגורט.
מקפיאים למשך 4 שעות לפחות.