כך תכינו לחם גרנולה ביתי איכותי שלא תוכלו להפסיק לנשנש
לאפות לחם בבית זה לא משהו שחובבי בישול ממהרים לנסות במטבח, וחבל. למרות שאפייה נחשבת לדבר מסובך, לא כל שכן אפיית לחם, בפועל מדובר בסט פעולות מצומצם, שמצריך ריכוז ודיוק (ומתכון מנצח כמובן).
אבל רגע; לפני שאתם ממהרים להוריד מהאינטרנט מתכון ללחם פשוט וסטנדרטי, יש לנו מתכון ללחם גרנולה משובח וטעים במיוחד, שימלא את הבית שלכם בניחוחות של טריות חמימה. רק אל תתפלאו אם תשמעו את השכנים שלכם דופקים לכם בדלת, כמה דקות לאחר שהוצאתם את הלחם מהתנור.
מצרכים:
1.5 כוסות גרנולה תלמה אגוזים
חצי כוס סוכר חום כהה
חצי כוס קמח לבן/מלא
2 כפות חמאה
כף מלח
2 כוסות מים רותחים
כף שמרים יבשים
רבע כוס מים פושרים
4 כוסות קמח לבן (ועוד קצת בשביל קימוח המשטח והלישה)
חופן גרנולה תלמה אגוזים לקישוט
כף דבש
3 כפות מים
אופן ההכנה:
מערבבים יחד גרנולה, סוכר חום, חצי כוס קמח לבן/מלא ומלח, בקערה בינונית שעמידה בחום. מניחים את החמאה מעל התערובת ומוסיפים 2 כוסות מים רותחים.
מערבבים עד שהסוכר והחמאה נמסים. מכסים את הקערה במגבת עד שתצטנן לטמפ' החדר. מערבבים פנימה מים פושרים ושמרים יבשים לאיחוד. מוסיפים 4 כוסות קמח ומערבבים לבצק גושי.
מקמחים את משטח העבודה, מעבירים את הבצק מהקערה ולשים אותו, תוך הוספת כף קמח לסירוגין עד לקבלת בצק חלק, אחיד ומעט דביק.
מניחים את הבצק בקערה מכוסה במגבת לחה במשך כשעה, עד להכפלת נפח הבצק.
מחלקים את הבצק התפוח לשני חלקים, מעצבים לצורה הרצויה ומניחים בתבניות משומנות. מפזרים גרנולה תלמה לקישוט. מכסים במגבת לחה ומתפיחים שוב להכפלת הנפח.
מחממים תנור ל-180 מעלות. מכניסים את התבניות לתנור ואופים כ-20 דקות. בינתיים ממיסים את הדבש בכמה כפות מים, ולאחר 20 דקות מברישים את הלחם.
מחזירים את הלחם ל-5 דקות נוספות בתנור להזהבה יפה.
מוציאים את הלחם ומעבירים מיד לרשת צינון. ממתינים לצינון מלא ורק אז פורסים (ניתן גם לקלות את פרוסות הלחם לצנימים).
רוצים להכין עוד מנות עם גרנולה? תתחילו עם 2 המתכונים הנהדרים הללו.