כשחושבים על גרנולה, התמונה הראשונה שעולה בראש היא של צלוחית יוגורט, עם פירות חתוכים, אולי קצת דבש ותפזורת של גרנולה מעל. ובכן, אנחנו לגמרי בעד להתפנק עם קערת מוזלי עשירה, אבל ייתכן ואתם מפספסים את העולם המופלא שמסתתר מאחורי המילה גרנולה, והאמינו לנו שיש כזה.
אז מה הופך את תערובת הדגנים הזו לכל כך פופולרית, אהובה ושימושית? הנה 7 יתרונות שישכנעו אתכם להיכנס למערכת יחסים ארוכת טווח עם הגרנולה שלנו:
מקור טוב לסיבים תזונתיים. סיבים תזונתיים הם רכיבים טבעיים הנמצאים במזונות מן הצומח. הם מסייעים בשמירה על רמת סוכר מאוזנת, עוזרים לפעילות תקינה של מערכת העיכול ואף תורמים לתחושת השובע ובכך מסייעים להפחתה או שמירה על משקל תקין. אם במקרה לא ידעתם, לא מעט סוגי גרנולה מכילים גם סיבים תזונתיים, וכשיש בזה כל כך הרבה יתרונות זה די ברור מדוע כדאי לשלב אותה בתפריט היומי (לא השתכנעתם? קראו עוד על סיבים תזונתיים).
מכילה דגנים מלאים. גרנולה עשויה לרוב מדגנים מלאים, קרי דגנים שלא עברו תהליך עיבוד של הפרדת הקליפה מהגרעין ומכילים את גרעין הדגן במלואו. הרכיבים הללו מהווים מקור לוויטמינים ומינרלים, וכאמור גם לסיבים תזונתיים. אם תוסיפו לכך את כל התוספות העשירות והמזינות שבגרנולה, כגון אגוזים או פירות יבשים, תרוויחו בקלות עוד קצת ערכים תזונתיים.
כי זה פתרון לארוחת בוקר מהירה. בטוח שאתם מכירים את ההתנהלות הזו בבוקר: צריך להעיר את הילדים, להלביש אותם, להספיק להתקלח ולהתכונן ליום העבודה שמחכה לכם, כשמשהו אחד כמעט תמיד מתפספס בדרך – ארוחת הבוקר. אולם, זה ממש לא חייב להיות ככה, שכן גרנולה היא פתרון מצוין בדיוק לבקרים כאלה: פשוט מלאו כוס חד פעמית ביוגורט עם גרנולה וקחו אותה אתכם לדרך.
מתאימה לשימוש במגוון מנות ומתכונים. קערת יוגורט עם גרנולה ופירות זה מצוין, אבל האמת היא שיש המון דברים טעימים שאפשר להכין, לאפות או לבשל עם תערובת הדגנים המופלאה הזו, ועל הדרך ליהנות מכל הטוב שיש לה להציע. גרנולה היא אחלה תוספת מפנקת לסלט, במקום קרוטונים למשל, היא יכולה לשמש כתחליף לפירורי לחם בשניצל (כמובן לאחר שטחנתם אותה), ניתן להכין איתה בסיס לטארט (במקום הבצק) או לאפות לחם מבצק המכיל גם גרנולה, ואפילו להכין איתה ציפוי קראנצ'י לעוגה. וזה לא נגמר כאן; הנה 2 מתכוני גרנולה מפנקים שאתם חייבים לנסות בעצמכם.
ארוחה לכל המשפחה. למרות מה שכתבנו מקודם (ובהחלט ייתכן שאתם עדיין לא שם), לפעמים יש ימים בהם כולם הצליחו להתעורר מספיק מוקדם ויש אפילו זמן לאכול ארוחת בוקר משותפת סביב השולחן. גם בבקרים כאלה, יוגורט משודרג זה פתרון מצוין. תנו לילדים את היוגורט האהוב עליהם בשילוב פירות חתוכים, ותפנקו את עצמכם עם התוספות הטעימות שבגרנולה. והכי חשוב, תיהנו מזמן איכות משפחתי, גם אם קצרצר.
קל לשלוט בכמויות. אחת הבעיות בנשנושים או בארוחות שאנחנו מכינים לעצמנו היא הכמות, כי לעיתים הערך הקלורי לא מאוד גבוה אבל הכמות שאנחנו צורכים בפועל הופכת את הכול למוגזם. למרבה השמחה, קל לשלוט בכמויות של הגרנולה (הגבילו את עצמכם ל-2-3 כפות) ולצרוך אותה בהמשכים, הודות לאריזת סגירה חוזרת השומרת על הפריכות.
פינוק לגיטימי. מינונים זה חשוב, אבל כשמנסים לשמור על הגזרה, לאכול נכון וגם ליהנות מהטעם, ה'קרייבינג' למשהו שיספק את כל הצרכים גובר. הטיפ שלנו הוא למלא צנצנת קטנה בכמות מדודה של גרנולה ולשים אותה במגירה שבמשרד. בשעת הצורך, תוכלו ליהנות מנשנוש מזין וטעים, עם מינימום רגשות אשם. כן, אנחנו די בטוחים שתודו לנו על כך.
ניחוח של איכות במרקם קראנצ'י
אם הגעתם עד כאן, סביר להניח שגם אתם כבר מבינים שגרנולה היא הרבה יותר מ"עוד" ארוחת בוקר או "סתם" נשנוש על הדרך. אם כך, זה זמן מצוין לספר לכם על הגרנולה של תלמה שמשלבת בין חוויה של איכות לבין טעם עשיר ומוצלח במיוחד.
את הגרנולה של תלמה (350 גר') תוכלו למצוא ב-2 טעמים: גרנולה פירות – תערובת דגנים קלויים בתוספת פירות, וגרנולה אגוזים – תערובת דגנים קלויים בתוספת אגוזים, כך שאנחנו בטוחים שתמצאו את הטעם המועדף עליכם (וכן, זה לגמרי מובן אם תתאהבו בשניהם).
* מכון גרטנר לאפידמיולוגיה ומדיניות הבריאות (2014), סיבים תזונתיים
** אפשרי בריא – התוכנית הלאומית לחיים פעילים ובריאים, "לחם ודגנים מלאים"