חומרים לתבנית 30*20 (20 חטיפים מלבניים)
3 (150 גר')
כוסות ברנפלקס
1/3 (60 גר')
כוס סוכר חום
1/3 (50 גר')
כוס קמח מלא או קמח כוסמין
1/2
כפית מלח
1/2
כפית קינמון
1 (100גר')
כוס אגוזים (מלך, פקאן, לוז)
3/4 (75 גר')
כוס חמוציות
1/2
כוס טחינה
1/3
כוס דבש או סילאן
2
כפות מים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים היבשים- ברנפלקס, סוכר חום, קמח מלא, מלח, קינמון, אגוזים וחמוציות.
- בקערה נפרדת מאחדים את כל החומרים הרטובים- טחינה, דבש/סילן, חמאה ומים. מערבבים היטב.
- שופכים את התערובת הרטובה לתערובת היבשה ומערבבים היטב עד שנוצרת מסה אחידה ללא חלקים יבשים.
- מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה משטחים את התערובת ומהדקים היטב.
- אופים בתנור למשך 25-30 דקות, עד שהצדדים משחימים. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין לפני שחותכים. מאוד חשוב לא לחתוך לפני שהגרנולה התקררה לגמרי, אחרת היא תתפרק.
- חותכים לקוביות אות מלבנים. אורזים ושומרים בכלי אטום למשך שבוע.